89/10/11
11:34 ص
صراط نیوز نوشت- مشاور امنیتی در دولت ریگان و از عناصر نومحافظه کار طرفدار براندازی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: جنبش سبز از 2009 شروع نشد بلکه به اواسط دهه 1980 میلادی برمی گردد.
مایکل لدین طی سخنانی در بنیاد نومحافظه کار FDD با موضوع مقابله با تهدید ایران اظهار داشت: تا آنجا که من می دانم سرویس های خارجی فعال در ایران از اواسط دهه 1970 تاکنون همگی تحلیل های غلطی راجع به این کشور داشته اند و تقریباً تمام پیش بینی های این سرویس ها شکست خورده است.
وی افزود، ما روزی خواهیم نشست و در مورد تاریخ پنهان جنبش سبز صحبت خواهیم کرد و همه شما خواهید گفت که جنبش سبز از 2009 شروع شد. اما من به شما بگویم که ما می دانیم و می توانیم مستند کنیم که این ریشه این حرکت به اواسط دهه 1980 برمی گردد که در طول مراحل مختلف تکامل پیدا کرده است.
وی در این جا صحبت های خود را متوقف کرد و گفت: من حرف های بیشتری در این مورد برای گفتن دارم اما همین جا صحبتم را قطع می کنم(!)
به گزارش صراط نیوز لدین در این سخنرانی خواستار تمرکز روی وقایع داخلی ایران شده است.
تاکید مشاور امنیتی دولت ریگان به اواسط دهه 1980 میلادی به عنوان نقطه آغاز فتنه سبز (اپوزیسیون شبه مذهبی و این بار از درون جمهوری اسلامی)، در واقع اشاره به سالهای 63 تا 67 است که طی آن تحرکات باند مهدی هاشمی- در پوشش نام آقای منتظری- شدت یافته بود.
لدین البته در میانه سخنرانی کلام خود را قطع می کند و می گوید «من حرف های بیشتری در این مورد برای گفتن دارم اما همین جا صحبتم را قطع می کنم». با این حال آنچه این اظهارات مبهم را اندکی شفاف می کند، اظهارات 6 مهر 89 لدین در گفت وگو با رادیو فردا می باشد. وی در آن گفت وگو فاش کرد با دفتر میرحسین موسوی و برخی اطرافیان وی به هنگام نخست وزیری موسوی در ارتباط بوده است.
لدین در مصاحبه با رادیو فردا ضمن اشاره به ماجرای گسیل هیئتی مخفیانه از سوی آمریکایی ها به ایران (مک فارلین) می گوید: من به هیچ وجه به وجود افرادی معتدل در حکومت ایران اعتقاد نداشتم. آنچه که من به آن اعتقاد داشتم، وجود افرادی است که خواهان رابطه با آمریکا بودند. این افراد چه کسانی بودند؟ کسانی که ما با آنها وارد گفت وگو شدیم. افرادی از دفتر نخست وزیری بودند، از دفتر میرحسین موسوی و اطرافیانش. من فکر می کردم اگر قرار است با کسی در ایران گفت وگو شود اینها کسانی هستند که باید طرف صحبت باشند.
وی در عین حال ایده مذاکره با ایران را در کل ایده دیوانگی محض توصیف کرد و گفت در کل تصمیم ما تصمیم غلطی بود.
لدین درباره موقعیت آن روز خود می گوید: من نقش یک پیک را داشتم و پیام ها را منتقل می کردم. در جلسات شرکت می کردم و پیغام ها را از کاخ سفید به بقیه منتقل می کردم و برعکس.
وی همچنین درباره ملاقات آن روزگارش با شیمون پرز نخست وزیر اسرائیل توضیح داد: من هیچ وقت از او نخواستم به ایران سلاح بدهد. آن چیزی که من از او خواستم این بود که کسانی را معرفی کند که به مسائل داخلی ایران اشراف داشته باشند. و اگر چنین کسانی را می شناسد، آیا حاضر هستند در این مورد با ما وارد بحث شوند؟
یادآور می شود برخی عناصر حاضر در دولت موسوی- کسانی نظیر محسن سازگارا- پس از ایفای نقش های خائنانه در طول 25 سال گذشته طی چند سال اخیر از کشور گریختند و مدیریت شاخه خارجی براندازی و آشوب را به دست گرفتند. در این تیم، کسانی چون بهزاد نبوی، سعید حجاریان، محسن امین زاده، تاج زاده، عبدی، موسوی خوئینی ها نیز کما بیش فعالیت می کردند و طیفی از آنها با گروهک های نفاق نظیر نهضت آزادی، منافقین، جبهه ملی و... نیز مرتبط بودند.
به گزارش صراط مایکل لدین از عناصر محافل نومحافظه کاری چون آمریکن اینترپرایز- موسسه پردازشگر استراتژی قرن جدید آمریکایی برای قرن 21- است که مشاور مک فارلین نیز بوده و از موسسات انستیتو یهودی برای امور امنیت ملی (Jewish Institu for National Security) است. او همچنین در جریان آشوب های سال گذشته در ایران، از حامیان تندرو و رادیکال جریان سبز بود و برای این جریان نسخه پیچی می کرد.